Ik ben Anneke Hiemstra.

Mijn missie en visie

Mijn droom is dat organisaties, maar vooral ook mensen, samen echt 1+1=3 bereiken. Zo realiseren zij als professionals en vrijwilligers met elkaar meer impact realiseren mét en vóór de mensen om wie het gaat. Daarbij voel ik niet alleen veel affiniteit met gezondheid, maar zeker ook met het gebied van een betere mentale gezondheid. Mijn visie is dat een goede samenwerking enorm veel positieve impact mogelijk maakt voor projecten, netwerken en dergelijke. Want hoe belangrijk de inhoud van de aanpak ook is: juist het proces en de samenwerking maken of kraken de resultaten ervan.

Mijn ervaring

Als adviseur bij het  expertisecentrum voor Gezondheidsverschillen, Pharos zet ik me in voor het verkleinen van Gezondheidsverschillen. Dat iedereen gelijke kansen krijgt op een gezond leven. Ik adviseer gemeenten in deze opgave. Aan welke knoppen kunnen zij vanuit beleid, praktijk en bestuurlijk perspectief draaien? Iedere gemeente, wijk of gemeenschap is uniek en hun aanpak verschilt dus ook. Het vraagt zowel op strategisch niveau als op operationeel niveau en het gebied van de samenwerking focus en inzet. Maar bovenal een aanpak vanuit en met de inwoners. Wat hebben zij nodig in hun eigen gezondheid 

Dit vraagt samenwerking op alle niveau’s. En dat samenwerken blijft mensenwerk. Ik heb jarenlang trainingen gegeven aan bijvoorbeeld projectleiders en netwerkregisseurs om hun skills op het gebied van samenwerken en het bouwen van netwerken te versterken. Bijvoorbeeld in de uitvoering van Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI’s), waar de domeinen zorg, sport en bewegen en gezondheid in mijn trainingen meer dezelfde taal leerden spreken, en echt vanuit het perspectief van de ander leerden communiceren.

Ik ondersteun graag mensen on the job, maar ook faciliteer ik graag zelf samenwerkingen bij complexe opgaven. Dit was over mij, Wie ben jij? Ik maak graag kennis met je!