Aangenaam! Ik ben Anneke Hiemstra.

Mijn missie en visie

Mijn droom is dat organisaties, maar vooral ook mensen, samen echt 1+1=3 bereiken. Zo realiseren zij als professionals en vrijwilligers met elkaar meer impact realiseren mét en vóór de mensen om wie het gaat. Daarbij voel ik niet alleen veel affiniteit met bewegen en gezondheid, maar zeker ook met het gebied van een betere mentale gezondheid. Mijn visie is dat een goede samenwerking enorm veel positieve impact mogelijk maakt voor projecten, netwerken en dergelijke. Want hoe belangrijk de inhoud van de aanpak ook is: juist het proces en de samenwerking maken of kraken de resultaten ervan.

Mijn ervaring

Als adviseur bij het landelijk Kenniscentrum Sport (voorheen NISB) en expertisecentrum Pharos ben ik veelvuldig in aanraking geweest met het versterken en opstarten van samenwerkingen. Ik heb jarenlang trainingen gegeven aan bijvoorbeeld projectleiders en netwerkregisseurs om hun skills op het gebied van samenwerken en het bouwen van netwerken te versterken. Bijvoorbeeld in de uitvoering van Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI’s), waar de domeinen zorg, sport en bewegen en gezondheid in mijn trainingen meer dezelfde taal leerden spreken, en echt vanuit het perspectief van de ander leerden communiceren.

Ik heb mijn kennis mogen vertalen naar diverse artikelen, e-learnings en lesmateriaal voor het onderwijs (zie ook Kennis en publicaties).

Daarnaast heb ik evaluaties uitgevoerd naar het verloop en de impact van samenwerkingen, bijvoorbeeld in het programma ‘Kracht van sport‘ van het Oranjefonds, waar veel samenwerkingsprojecten impact wilden maken met sport voor kwetsbare groepen. De resultaten lees je in deze Factsheet.

Zo, dat was iets over mij. En wie ben jij?